Fragment
O altfel e carte despre spiritualitate, ezoterism şi dezvoltare personală
Cartea cuprinde gânduri, reflecții și dialoguri despre:
– dragoste, iubire, prietenie, pasiune, plăcere, senzaţie, virtute;
– bucurie, fericire, adevăr, sănătate, bunătate, linişte, corectitudine;
– educație, caracter, compasiune, smerenie, iertare, răbdare, modestie;
– cumpătare, liberul arbitru, destin, schimbare, decizie, curaj, evoluţie;
– extaz, starea de grație divină–flux, iluminare, înțelepciune;
– eul interior, ego, intuiție, spirit, suflet, calea spiritual, armonie etc.
„În sufletul meu nu a fost niciodată loc pentru invidie – nici pentru ură, ci numai pentru acea bucurie, pe care o poţi culege de oriunde şi oricând.
Consider că ceea ce ne face să trăim cu adevărat
este sentimentul permanenţei noastre copilării în viaţă”.
CONSTANTIN BRÂNCUŞI
1.
Suntem unii altora, atât maeștri cât și discipoli. Toată viața vom găsi pe cineva căruia să-i împărtășim gândurile/vorbele noastre bune și tot timpul vom avea nevoie de gândurile sau vorbele de bine ale cuiva. Suntem legați unii de alții cu un fir suprasensibil, chiar și cu cei care nu mai sunt în viață, suntem UNUL, suntem GÂNDUL CREATORULUI, suntem suflete pure, acoperite de lutul viului, luăm parte la CREAȚIE prin gândurile noastre (,,Unde sunt doi adunați în numele Meu, acolo voi fi și EU” – Biblia), împreună putem schimba LUMEA.
2.
Suntem o picătură în oceanul vieții, dar fiecare picătură contează. Oceanul cât de mare ar fi, e făcut tot din picături.
3.
– Maestre, după câți ani poți spune că ai ajuns destul de înțelept?
– Înțelepciunea nu se măsoară în ani, așa cum nici toți pomii bătrâni nu dau fiecare roade bune!
……………………………………………………………………………………………………
6.
– Maestre, de ce spui despre calea spirituală că este o cale care durează toată viața?
– Asta este viața însăși, o cale spirituală!
– Dar cei care nu urmează o cale spirituală?
– Nu înțelegi, toți oamenii urmează o cale spirituală, doar că unii încă nu știu asta.
…………………………………………………………………………………………………..
17.
– Maestre, cum pot ierta pe cineva care a greșit și greșește în continuare foarte mult?
– Tocmai despre asta este iertarea, nu are nici o noimă să o acordăm cuiva care merită, iertarea trebuie acordată celor care nu ar merita, aici îți este dovedită bunătatea ta interioara!
Iartă-l „de 70 de ori câte 7”.
……………………………………………………………………………………………………
27.
– Vrei liniște? Fii mulțumit cu ce ai sau cu ce ți se oferă!
– Vrei să fii mulțumit cu ce ai? Bucură-te de fiecare lucru!
– Vrei să fii bucuros tot timpul? Nu-ți exagera așteptările!
– Ai așteptări exagerat de mari? Atunci ai frământări mai mari; liniște, mulțumiri și bucurii mai puține!
……………………………………………………………………………………………………
33.
Viața falsă este ca o piesă de teatru tristă, pentru că avem nevoie să purtăm măști continuu și se creează o realitate falsă (câte o mască pentru fiecare om, sau grup de oameni și niciodată aceeași pentru toată lumea). Mai simplu spus, avem câte o mască pentru fiecare om pe care-l întâlnim, ceea ce e de prea multe ori adevărat. Dar interesant e faptul că purtăm aceeași mască pentru același om, adică avem același comportament și aceeași atitudine față de omul respectiv.
Viața autentică este ca un film de dragoste și aventură!
……………………………………………………………………………………………………
51.
Fluxul e starea modificată a minții, vezi cum totul în jurul tău e viață, îți deschide alte tipuri de senzații pe care nu le poți experimenta în mod normal, „primești” așa-zise răspunsuri prin diferite feluri la întrebări pe care nici nu trebuie să le pui, simți oamenii așa cum sunt ei de fapt (masca pusă este demascată), într-un anumit fel, poți „accesa” anumite informații chiar dacă nu ai citit despre asta sau chiar dacă le-ai citit cu ani sau zeci de ani în urmă; e o stare de energie și entuziasm maxim, de aceea trebuie să fii foarte calm și să respiri într-un anumit mod, pentru a-ți calma organismul, fluxul poate dura o zi – două sau poate chiar o săptămână, unii oameni trăiesc în flux luni întregi sau chiar ani în șir (aceștia sunt așa-numiții maeștri iluminați) iar în acest timp vorbesc cu oamenii sau scriu cărți, fiind inspirați divin, vorbele sau scrierile lor sunt greu de „digerat” de noi; neavând un bagaj spiritual așa de pur, nu putem înțelege cum putem respecta „sfaturile” acestor maeștri iluminați. Majoritatea maeștrilor iluminați nu dau sfaturi la modul general, pentru că ceea ce este bun pentru unul, pentru altul poate fi un demers încă neaccesibil; de aceea, la aceeași întrebare, în funcție de persoană, răspunsul poate fi diferit. Mulți alți maeștri au multe cunoștințe în diferite domenii, de aici și discursurile potrivite, dar nu au „acces” instantaneu la diferite informații cum au cei care trăiesc în flux.
…………………………………………………………………………………………………..
60.
– Ce înseamnă expresia: „a-ți da sufletul”? De ce nu se folosește expresia: ,,a-ți da trupul”?
Pentru că Dumnezeu ridică sufletul după moarte în planul existențial al sufletelor. Trupul se amestecă iarăși cu pământul – lutul din care au fost făcute, iar spiritul ajunge în planul spiritual (care nu este același cu al sufletelor). Spiritul unui om mai poate fi coborât pe Pământ, dar nu mai poate fi întrupat, ci doar se poate ,,apleca” către spiritul altcuiva , dând aproape aceleași calități persoanei respective ca ale persoanei de la care a venit spiritul neîntrupat (un exemplu elocvent este atunci când spiritul lui Ilie s-a „aplecat” asupra lui Elisei, după cum scrie in Biblie…).
De ce lasă oare Dumnezeu ca spiritul și nu sufletul să poată fie cumva „transmis” de la un om decedat la o persoana în viață e un mister, ca multe altele. Probabil spiritul neîntrupat alege pe căi spirituale, un trup care este compatibil din punct de vedere spiritual și care poate suporta dubla existență spirituală. Acest trup poate fi abia născut (reîncarnare spirituală simplă) sau matur (două spirite –cazul exemplificat din Biblie).
– Ce este aceasta „reîncarnare spirituală simplă”?
Spiritul neîntrupat acoperă de tot spiritul abia născut și de aici confuzia că este un suflet reîncarnat. Fiecare corp are doar un suflet care nu poate fi transmis de la un om decedat la un copil abia născut!
……………………………………………………………………………………………………
72.
– Maestre, sunt unii oameni care zic că pot citi gândurile altora?
– Nu este vorba despre a citi gânduri, ci despre intrarea pe aceeași frecvență a impulsurilor electrice ale creierului, și astfel tot ceea ce-și imaginează prin gând celălalt este vizualizat ca imagine de acest senzitiv.
…………………………………………………………………………………………………….
88.
Din punct de vedere spiritual, în primele zile când se formează celulele care se vor transforma în fătul uman, nu există suflet, apoi, după aproximativ trei săptămâni – când se formează inima, putem spune că este alipit un suflet pentru a se putea întregi fătul. Deci, sufletul poartă corpul prin viață, până la moartea corpului. Întrebarea următoare ar fi: când apare spiritul, care nu este același lucru cu sufletul?
Spiritul, se presupune că apare odată cu nașterea copilului, odată cu prima inspirație. Dacă se………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………………………
99.
– Maestre, spune-mi câteva cuvinte despre supărare și frică.
– Supărarea este o caracteristică a gândurilor despre trecut și a ego-ului nesatisfăcut, frica este caracteristica gândurilor despre viitor și a presupunerilor negativiste. Gândurile despre trecut nu ne lasă să trăim în seninătate, gândurile despre viitor ne induc scenarii groaznice, care cu siguranță nu se vor împlini, dar noi trăim sub impresia unor dezastre iminente. Supărarea și frica pot fi topite prin trăirea vieții secundă de secundă fără amintiri dureroase și fără scenarii viitoare dezastruoase!
……………………………………………………………………………………………………
103.
Nu există soluții rele, ci încă o cale îndepărtată din fața soluției bune. Succesul este format din eșecuri repetate, importantă e perseverența!
…………………………………………………………………………………………………….
110.
Strămoșii noștri vor veghea întotdeauna asupra noastră, atât timp cât vom avea râuri, lacuri, izvoare, păduri, munți și atât timp cât stindardul țării va fi luminat de cea mai mică lumânare a oricărui român geto-dac.
…………………………………………………………………………………………………….
128.
– Maestre, greșesc de multe ori și acest lucru îmi aduce multă supărare.
– Nu fi supărat că greșești, fii supărat dacă repeți o greșeală sau alta. O greșeală este doar indicator pentru o altă cărare spre drumul tău spiritual.
Greșelile sunt cel mai bun maestru!
…………………………………………………………………………………………………….
133.
– Fii cumpătat în toate!
– Nu te arăta posomorât în lume, dar nici prea vesel!
– Nu judeca pe oricine și oricum!
– Lacrimile tale doar tu să le știi!
– De vrei prieteni buni, nu te arăta mai presus decât ei!
– Spune o vorbă bună celor care sunt în necaz sau boală!
– Citește orice, dar citește!
…………………………………………………………………………………………………..
146.
– Maestre, există viață pe alte planete?
– Cu siguranță există în întregul Univers și alte planete pe care există viață, doar că nu toate entitățile de pe acele planete seamănă exact cu noi, pot avea forme și culori diferite, pot avea glande endocrine diferite, în funcție de compoziția chimică de pe acea planeta și de forța gravitației de pe respectiva planetă, unele entități sunt mult sub nivelul nostru de civilizație iar unele sunt mult peste nivelul nostru, din punctul de vedere al organizării, al relațiilor sociale și al tehnicii folosite (probabil, aceștia sunt unii din colonizatorii altor planete care au atmosfera propice dezvoltării vieții, și care urmăresc evoluția pe aceste planete, dar și a altor planete pe care le-au întâlnit în expedițiile lor, care au condiții pentru susținerea viului. Tot ei transmit telepatic unei entități sau unui grup de entități diverse informații, pentru ca tehnica să înainteze, de aici apariția din când în când a unor genii, sau descoperiri inovative concomitente la mai mulți oameni/entități).
– Dar de ce nu iau legătura direct, oficial, cu populația lumii, în cazul nostru, al pământenilor prin reprezentanții lor ?
– Încă nu suntem la nivelul de a putea accepta nepărtinirea asupra unor descoperiri tehnice științifice, care odată cu legătura cu aceste entități, ar putea face mai mult rău planetei sau oamenilor, dacă se urmărește o luptă pentru putere și influențare sau condiționare psihică. Încă nu suntem de încredere și…………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………….
153.
Cine iubește sincer, iubește fără limite, dacă spun că iubesc pe cineva ,,pentru că” sau ,,din cauza că”, nu am ajuns la iubirea pură, când simți în inimă persoana iubită, nu poți exprima în cuvinte de ce o iubești, poți spune doar că o iubești, că nu poți trăi fără acea persoană.
……………………………………………………………………………………………………
155.
Spațiul spiritelor celor decedați este într-o dimensiune care poate fi accesata de spiritul oamenilor în viață (dar acest lucru se întâmplă și invers, spiritul celor decedați ,,accesează” spiritul celor în viață, acest lucru nu are nicio legătură cu spiritismul, care, de fapt, este o frumoasă și elaborată înșelătorie!).
Un spirit decedat își poate lua o formă omenească pentru scurt timp, dar nu prin incantațiile celor care se ocupa cu spiritismul, ci prin propria voință(apariţia este sub forma consistenţă materială grosieră,ca o hologramă,nu……………………………………………………………………………….).
156.
– Oare animale au spirit şi suflet?
O întrebare cât se poate de serioasă, la care răspunsul este simplu: DA. Dar sunt cu totul și cu totul de factură animală, iar spațiul spiritual sau sufletesc animal nu sunt combinate cu spațiul spiritual și sufletesc omenesc.
Flora si mineralele și aproape tot ceea ce ne înconjoară, care nu este animat, au ceea ce s-ar putea chema spirit primar(adică un spirit care ,,reacționează” la spiritul uman sau animal în diverse moduri.
Cât despre o așa-zisă reîncarnare a unui om într-un animal sau invers, nu este posibilă.
…………………………………………………………………………………………………….
161.
Dacă nici când ești fericit nu ești bun cu alții înseamnă că fericirea încă nu ți-a pătruns sufletul, e doar la suprafață, ca o pojghiță subțire de gheață pe apa adâncă, nu poți avea încredere să pășești pe ea, nu te poți bizui pe ea. Fericirea nu e doar o stare de bine, e o împlinire/armonie din toate punctele de vedere. Nu poți fi rău când ești fericit, ai compasiune, ești empatic, ești indulgent, ești bucuros, vezi doar ce-i bun în ceilalți, ești milostiv, te bucuri de reușitele altora.
……………………………………………………………………………………………………
163.
Bucuria revederii unui prieten drag se aseamănă cu parfumul emanat de un trandafir plăcut mirositor.
……………………………………………………………………………………………………
186.
Poți trăi în orice țară, dar dacă ești român și ai inimă de român, nu poți uita „Miorița”–,,Meșterul Manole”–,,Luceafărul”–,,Baltagul”–,,Amintiri din copilărie”–,,Pe drumuri de munte”…, nu uiți locurile natale niciodată, rămâi cu un dor în suflet de tot e este bun și românesc.
187.
Spiritul lui Mihai Eminescu, Ion Creangă, Calistrat Hogaș, Nicolae Labiș, Lucian Blaga, George Coșbuc, George Bacovia, Mihail Sadoveanu, Șt. Augustin Doinaș, Ion Barbu și al tuturor poeților, prozatorilor și povestitorilor români rămân în sufletele noastre ca niște icoane binefăcătoare.
…………………………………………………………………………………………………….
205.
– Cine sunt eu, acest corp sau sufletul și spiritul care întrețin viața în acest corp?
Sufletul este cel care animă corpul, iar spiritul este cel care cu ajutorul creierului și al hormonilor aduce senzații în corp, amplifică sau moderează sentimentele. Spiritul se poate asemăna cu subconștientul, dar în aceeași măsură conduce și conștiința, e într-un fel înăuntrul și în afara corpului în același timp. Sufletul nu părăsește corpul decât la moarte, spiritul se poate depărta de corp în somn dar și în călătoriile astrale.
……………………………………………………………………………………………………
270.
Nu judeca așa oricum și pe oricine, poate persoana aceea este iubită de Dumnezeu așa cum este ea!
…………………………………………………………………………………………………….
271.
– Maestre, cum pot renunța la mândrie?
– Smerenia este biciul mândriei, iar răbdarea este patul smerenie, doar având răbdare în smerenie vei doborî gândurile mândriei.
……………………………………………………………………………………………………
328.
– Maestre, cum pot ierta pe toată lumea?
– Iertarea, în primul rând este pentru tine. Oferindu-ți iertarea oricând, o poți extinde și către ceilalți, permanent.
– Dar cum adică să-mi ofer iertarea?
– Nu te mai judeca, iartă-te…!
…………………………………………………………………………………………………….
397.
Privind în ochii celorlalți, sufletele se văd așa cum sunt ele de fapt, pure și pline de bunătate. Un experiment interesant: am pus doi copii care s-au certat să se uite unul în ochii celuilalt, în şapte – opt secunde au început să-și zâmbească reciproc, apoi chiar au râs, iar asta arată cât de mare este puterea sufletului…
398.
– Maestre, ce să fac ca să mă simt relaxat psihic?
– Fă cât mai multă muncă fizică, oboseala fizică aduce relaxare psihică. Fiind atent la munca fizică, gândurile nu mai zboară încoace și-n colo, nu te mai risipești, astfel fără să vrei te revigorezi psihic.
399.
– Maestre, de nu pot opri gândurile?
– Cum nu poți opri vântul, așa nu poți opri gândurile. Ideea este să nu mai dai atenție fiecărui gând; lasă gândurile să curgă și concentrează-te pe ceea ce ai de făcut, astfel îți poți canaliza gândirea pe un lucru sau altul.
…………………………………………………………………………………………………….
420.
– Maestre, ce crezi despre evenimentele întâmplătoare?
– Nimic nu este întâmplător pe lumea asta, totul are un scop.
– Chiar și întâmplările nefericite?
– Multe obstacole, evenimente nefericite sunt lecții din care trebuie să învățăm anumite lucruri, sunt trepte spre folosul nostru spiritual!
– Dar cum putem spune că moartea unui cunoscut într-un accident nefericit poate fi o lecție spre înaintarea noastră spirituală?
– Aici doar Sursa îți poate răspunde prin introspecțiile tale, mai bine-zis prin cercetarea sinelui care te poate pune în legătură cu Sursa. Nu trebuie să uităm că fiecare are un destin pe care îl putem influența, sau nu, prin deciziile din fiecare moment al existenței noastre.
Oricum, moartea nu este anihilarea spiritului, a sufletului, moartea este o poartă spre o alta viață, pur spirituală, nu uita că strămoșii noștri, geto-dacii aveau un alt mod de a onora morții, cu dansuri și bucurie că sufletul a cunoscut în sfârșit eliberarea din închisoarea corpului și se pregătește de drumul astral spre Creator cu ajutorul dat de Zalmoxis, un zeu al cerului, un spirit evoluat care ar putea fi comparat cu spiritele îngerilor îndrumători ai unei națiuni. Dar e adevărat că nu ai cum să nu fii trist la moartea unui prieten, dar poți, așa cum făceau străbunii noștri, să te mângâi cu gândul că sufletului său va ajunge la straturile superioare ale spiritelor.
…………………………………………………………………………………………………….
461.
– Maestre, aș vrea să văd un miracol, o minune, ce să fac, unde să văd asta?
– Oh, e foarte simplu, uită-te în jurul tău, uită-te la tine, tot și totul este o minune, un miracol, așa trebuie să privești și să simți.
…………………………………………………………………………………………………..
468.
– Maestre, câteodată îmi vine să plâng din diferite motive…
– Păi, plângi și nu mai lăsa motivele să te afecteze altă dată, ți-am mai spus să nu te împotrivești firescului, rezistența aduce cu sine o și mai mare înverșunare emoțională. Îți vine să plângi, plângi, îți vine să râzi, râzi, suntem oameni, nu roboți fără sentimente, dar nu te lăsa copleșit de emoții, emoțiile duse la extrem sunt dăunătoare fizicului și, cu atât mai mult psihicului.
…………………………………………………………………………………………………….
480.
– Maestre, care este sentimentul care te poate doborî în orice clipă?
– Teama, teama este cea care nu ne lasă să devenim mai buni, mai fericiți! Teama de a nu putea realiza ceva, teama de ce se va întâmpla din anumite motive, de obicei închipuite; teama/frica, îndoiala sunt bolile secolului nostru, ele sunt obstacole pe calea spirituală și nu numai.
– Dar cum putem scăpa de aceste temeri?
– Prin credința că poți fi mai bun, mai fericit, mai bogat sufletește, dar și material, și toate acestea cu ajutorul dorinței încununate de acțiune!
481.
– Maestre, care este diferența dintre inteligență și înțelepciune?
– Inteligența poate fi folosită și în scopuri distructive, înțelepciunea are legătură doar cu faptele și lucrurile bune, folositoare. Înțelepciunea aduce cu sine și inteligența de a folosi diferitele informații, iar inteligența este redusă doar la acumularea de informații diverse care, din păcate, pot fi folosite și în scopuri rele, chiar cu intenție.
…………………………………………………………………………………………………….
490.
– Maestre, liberul arbitru, libertatea și acțiunea de a alege sunt același lucru?
– Toate acestea pot avea interpretări diferite, liberul arbitru poate fi interpretat ca fiind o lipsă a constrângerii de a face ceva predeterminat, libertatea poate fi înțeleasă ca fiind acel simțământ că poți face sau simți așa cum dorești indiferent de stimuli sau consecințe, acțiunea de a alege poate fi datorită unor motive intrinseci sau extrinseci. Cele trei, împreună cu dreptatea și adevărul, dau sens unei vieți spirituale. Deci, la nivel spiritual, dar și la nivel social, cei trei termeni au conotații diferite, dar nu contrare în esență. Totuși, liberul-arbitru nu înseamnă să fii reactiv, nici măcar să acționezi, nu trebuie să iei neapărat o decizie, sau poți decide să nu reacționezi sau să acționezi, poți lăsa lucrurile să decurgă de la sine, dar asta ar însemna să fii ca o frunză în vânt, lovit de viforul vieții din toate părțile, fără un țel, fără o cauză, fără o cale, o piatră peste care curge apa vieții, fără o înțelegere a deciziilor, fie ele dovedite bune sau rele, asta ar fi, de fapt, o neîntrebuințare a liberului-arbitru, o neînțelegere a rolului său.
…………………………………………………………………………………………………….
493.
Când nu încerci să-ți păstrezi echilibrul, dezechilibrul poate fi considerat un dans.
494.
Iubirea nu respectă nicio regulă: vârsta, starea materială, sănătatea nu pot opri fiorii iubirii, împărtășirea ei cu iubita/iubitul e cumva deasupra tuturor regulilor.
Bună, sunt autorul cărţii…
Nimic nu este întâmplător în viaţă…, dacă ai citit până aici înseamnă că rezonăm pe aceeaşi frecvență spirituală, înseamnă că avem, oarecum, aproximativ aceleaşi preocupări privind viaţa în general, impregnate în subconştient.
Acestea sunt doar câteva fragmente din carte, dacă
ţi-au plăcut e ca şi cum am fi scris împreună aceste fragmente, pasul de a comanda cartea, eBook-ul şi/sau audiobook-ul îl vei face de unul singur, bineînțeles dacă ești dispus să citeşti şi/sau să asculţi toate cele 494 de gânduri, reflecţii şi dialoguri; pentru asta îţi MULŢUMESC şi-ţi doresc ceea ce-mi doresc şi mie: BUCURII, LINIŞTE SUFLETEASCĂ, SĂNĂTATE, O VIAŢĂ ÎN ARMONIE CU CEI DIN JUR ŞI FERICIRE CARE SĂ RADIEZE LUMINĂ CA UN FAR CĂLĂUZITOR PENTRU CEI DRAGI…
Dacă ti-au plăcut fragmentele din carte am rugămintea de a distribui acest link al site-ului ( www.vasilelazar.ro )
NAMASTE!